Premis dones progressistes 350pxEl dia 29 de març de 2017 varem anar, com als darrers anys, al  LLIURAMENT PREMIS DONES PROGRESSISTES 2017

Les guardonades i guardonat d’enguany són:

DOLORES SANCHEZ, TERESA YEBES i CONCHA GISBERT. Pel seu treball en la recuperació de la història recent del moviment de les dones Feministes Valencianes. Ens demostren, que les dones han aconseguit conquestes socials allí on ha hagut dones organitzades, lluitant i reivindicant.

 

ASUNCIÓN VENTURA. Professora Titular de Dret Constitucional i Consellera del CJC. Per la seua llavor en defensa de la igualtat de drets de les dones en tots els àmbits en els quals ha treballat: com Vicerectora d’Estatuts en la UNIVERSITAT JAUME I, promovent la Fundació Isonomia i impulsant els estudis de gènere des del Grup Investigació, Dret i Gènere en la UJI.

JULIÀ RUIZ MARTINEZ. Periodista, compromesa en la lluita pels drets de les dones. Reivindica la funció social del periodisme, analitza la realitat des de la perspectiva de gènere, sent tot un referent en temes d’opinió.

 

JOSÉ MARÍA GÓMEZ VILLORA. Jutge del jutjat de Violència de Gènere nº1 de València. Home compromès en la lluita contra tot tipus de maltractaments cap a les dones . La seua actitud reivindicativa, li porta a fer públic la necessitat d’una major coordinació i formació entre tots els estaments implicats en l’eradicació de la violència de gènere.

 

HERMINIA ROYO. Activista feminista, advocada especialitzada en dret de família .Impulsora de l’ Associació Mujeres Separadas y Divorciadas. Ha lluitat sempre pels drets de les dones, per la igualtat efectiva i per la condemna del terrorisme masclista. El més de 30 anys de lluita, fam que a l’actualitat siga tot un referent del moviment feminista.

 

www.agendafeminista.org